2009. május 7., csütörtök

Belsőudvar Program 2009

Idén újra indul a Belsőudvar Program! Íme egy kis ízelítő a tavalyi akcióról:



Belsőudvar Program - Pályázati felhívás

A Rév8 Józsefvárosi Rehabilitációs és Városfejlesztési Részvénytársaság, és partnere Új Irány UILandscape Architects az „Európa Belvárosa Program” keretében Palotanegyed társasházai számára belső udvarok közösségi helyszínként való kialakítására pályázatot hirdet


Pályázat célja
A Palotanegyed épületei nemcsak kívülről jelentenek építészeti értéket, de számos udvar, belső tér is idézi a negyed korabeli hangulatát. A társasházak belső udvarai azonban mára gyakran elvesztették közösségi szerepüket. A pályázat egy társasháznak a lakók bevonásával és tevékeny részvételével megvalósuló átalakításának tervezését, és a kivitelezési munkáinak költségeit foglalja magában. Az átalakuló udvar nemcsak szebb, kellemesebb környezetet biztosíthat, de erősíti a lakók közötti kapcsolatokat és a Palotanegyedhez való kötődést.
Az udvarok átalakítása elsődlegesen nem felújítási munkát takar, hanem az udvarok közösségi használatát lehetővé tevő kialakítását.
Az udvar kialakítása a tulajdonosokkal közösen kidolgozott, társasházi közgyűlésen elfogadott tervekre épül. A közösségi tervezési folyamatot tapasztalt építészek, és tájépítészek vezetik. A kivitelezés ugyancsak a tulajdonosok aktív részvételével kerül megvalósításra. A tervezés és kivitelezés folyamata rendszeres jelenlétet, és munkát kíván a tulajdonosoktól!

Pályázni lehet a felhíváshoz csatolt pályázati űrlap kitöltésével, és benyújtásával. A pályázati űrlap letölthető a http://www.palotanegyed.info/, és a http://www.rev8.hu/ oldalról, illetve papíralapon beszerezhető a Zappa Cafféban (Mikszáth tér 2.), illetve a Lumen Galériában (Mikszáth tér 3.)

Pályázat feltételei
A pályázaton a Palotanegyed területén található (József krt.-Üllői út-Múzeum krt.-Rákóczi út által határolt terület) bármely társasház részt vehet.
A pályázati űrlap beküldése a pályázat érvényességének feltétele!
A pályázathoz csatolni szükséges a társasház jelen pályázati felhíváson való részvételéről szóló közgyűlési határozatát, mely tartalmazza a pályázati feltételek elfogadását is.
A tervezés és kivitelezés folyamata dokumentálásra kerül, a dokumentációt a Programot vezető és megalkotó Rév8 Zrt., illetve Új Irány UILandscape Architects, mint a közösségi bevonás példája felhasználhatja az „Európa Belvárosa Program” népszerűsítésére, illetve tevékenységének bemutatására.
A nyertes pályázónak vállalnia kell, hogy az udvar átalakításának eredményeinek bemutatását lehetővé teszi, ami nem járhat a lakók nyugalmának megzavarásával.

Pályázati támogatás
A pályázat keretében elnyerhető támogatás mértéke 2 millió Ft.

A pályázat benyújtásának határideje, módja:
A pályázat beadási határideje 2009. június 30., a dokumentáció leadható személyesen, vagy postai úton, Rév8 Zrt. címére: 1083 Budapest Práter utca 22.
A pályázat elbírálásának határideje 2009. július 13. A pályázatot Rév8 Zrt. és Új Irány UILandscape Architects közösen bírálja el. A pályázaton egy társasház kerül kiválasztásra.
A kiíró a pályázókat postai úton értesíti a pályázat eredményéről.

Nincsenek megjegyzések: